Miért bírkózna meg egyedül a pikkelysömörrel?

Hogyan segít a nyitottság a pikkelysömör kezelésében?

Bár a pikkelysömör személyes ügy, mégis hasznos lehet, ha a barátainak, családjának és munkatársainak beszél róla. Ne gondolja, hogy egyes-egyedül kell megbirkóznia a pikkelysömörrel, és nem számíthat senkire! Talán meglepően hangzik, de a pikkelysömörrel kapcsolatos őszinteség és nyitottság sok előnnyel jár.

Bár eleinte nehéz beszélni róla, az önhöz közel álló emberek segíthetnek a helyzet feldolgozásában. A pszoriázis rejtegetése, a titkolózás érzelmileg igen megterhelő, sőt, még több stresszt okoz.

Emellett, ha mindig elfedi a pszoriázisos területet, akkor a bőre nem részesül a közepes intenzitású napsütés jótékony hatásaiból.


Ne titkolja az állapotát!

Inkább gondoljon bele, mennyi előnnyel jár, ha őszintén beszél róla! Először is, ha beszámol másoknak is az állapotáról, akkor sokkal több lehetséges támogatóra tehet szert.

Bár a barátai és kollégái nem tudják pontosan, hogy min megy keresztül, de érzelmi támogatást így is tudnak nyújtani. Megismerkedhet a hasonló problémával küzdőkkel és kölcsönösen támogathatják egymást - így több emberre számíthat a későbbiekben is.


Bár eleinte nehéz beszélni róla, az önhöz közel álló emberek segíthetnek a helyzet feldolgozásában.

Semmi ok a szégyenkezésre!

Ha maga mellé állítja a környezetében élőket, sikeresebben szállhat szembe a pszoriázissal. Ne feledje, hogy bármilyen nehéz is a pszoriázisról beszélni, szégyenkezni semmi oka sincs!

Ha beszámol az állapotáról, könnyen lehet, hogy ismerősei megértik és támogatják. A pszoriázis gyakori jelenség, tehát valószínűleg már hallottak róla, sőt, akár ismerhetnek is pszoriázissal élőket.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!