Ne rejtegesse a bőrét a szerettei előtt!

Miért jó, ha beszél állapotáról?

A pszoriázis a baráti, családi és munkahelyi kapcsolatait is befolyásolhatja. Ha nyíltan és őszintén beszél az állapotáról, az önhöz közel állók jobban megértik a gondjait - így segíteni, támogatni is jobban tudják.


Hogyan hat a pszoriázis a családi életre?

A lehetséges problémákkal való szembenézés nélkül a pszoriázis sokféleképpen befolyásolhatja a családi életet. Például ha időt kell szakítania a rendszeres kezelésre, ha nem szívesen megy el otthonról vagy kerül bizonyos helyeket - pl. az uszodákat, a strandokat vagy a sportlétesítményeket - akkor nem mindig tudja a szabadidejét a családdal tölteni.


Ha nyíltan és őszintén beszél az állapotáról, a családja valószínűleg támogatni fogja.

Emellett az állapota miatt a családtagjainak több feladata van, például lehet, hogy segíteniük kell a helyi kezeléssel, takarítaniuk kell a házban, és általában támogatniuk kell önt. Tehát érdemes rászánni az időt, és megbeszélni velük, milyen kihívást jelenthet számukra az állapota.

Miért fontos a család támogatása?

Kétségtelen, hogy a család támogatása rendkívül fontos, mert nemcsak az életminőségére hat kedvezően, hanem az állapota alakulására is. Mivel a stressz kiválthatja a pszoriázis fellobbanását vagy megnehezíti a tünetek megszüntetését, fontos, hogy a családtagjai megértsék az állapotát és segítsenek megbirkózni a hangulatát befolyásoló tényezőkkel.

Bármilyen fontosak is a jó személyes kapcsolatok a sikeres kezelés szempontjából, azt ne engedje, hogy a pszoriázis túlságosan befolyásolja családja életminőségét.

Ha nyíltan és őszintén beszél a pikkelyösmörről, a családja valószínűleg támogatni fogja és segít fenntartani a közös életminőséget.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!