Ossza meg aggodalmait!

Hogyan kérjen segítséget partnerétől?

Partnerének támogatása nemcsak az életminőségére hat kedvezően, hanem a bore állapotára is. Mivel a stressz kiválthatja a pszoriázis fellángolását, vagy megnehezíti a tünetek megszüntetését, fontos tudnia, hogy az állapota hogyan hat a kapcsolatára.

Ha nyíltan beszél a pszoriázissal járó problémákról, szerelme is könnyebben tud segítséget nyújtani.


Bármit szeretne is, partnere csak akkor tud segíteni, ha őszintén elmondja, mit vár tőle.

Beszéljen az érzéseiről!

Bármilyen közel állnak is egymáshoz, partnere akkor sem tudja pontosan, hogy min megy keresztül. Ne feledje, hogy ő maga is el van keseredve, ha önt szenvedni látja, de nem mindig tudja, hogyan mutassa ki, illetve hogyan tudja leginkább támogatni.

Az ön feladata az, hogy őszintén beszéljen neki az érzéseiről és elmondja, hogy mit vár tőle. Ez persze aligha megy könnyen, de válassza ki a megfelelő pillanatot - és hallgassák meg egymást!

Minden ember más, tehát ez a helyzet is más-más érzéseket válthat ki önből. Talán szégyelli magát, és legszívesebben mindig eltakarná a bőrét. Esetleg szeretné, ha partnere figyelmeztetné a kezelésre, vagy szólna, ha vörösebb lett a pszoriázis területe, illetve, ha bekenné hidratálóval vagy kenőccsel a nehezen elérhető területeket.


Engedje, hogy partnere támogassa

Bármit szeretne is, partnere csak akkor tud segíteni, ha őszintén bszél vele.

Lehet, hogy nehéz ennyire megnyílnia előtte, de megértésével és támogatásával sokkal hatékonyabban tudja kezelni állapotát. Talán ő maga is megkönnyebbül, ha elmondja neki, hogy milyen gyakorlati és/vagy érzelmi támogatást tud nyújtani.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!