A pikkelysömör kezelése

Mit várhat a kezeléstől?

A pszoriázis sok szempontból kihat az életvitelére, természetes, ha szeretne örökre megszabadulni tőle. Sajnos az igazság az, hogy a pszoriázis egyelőre nem gyógyítható véglegesen, és nincs olyan kezelés, ami teljesen meg tudná szüntetni a betegséget.

Akinél egyszer kialakult, az egész élete során számíthat a betegség újbóli megjelenésére. A fellángolások közötti idő azonban mindenkinél más. Egyeseknél a plakkok hetekre, hónapokra vagy akár évekre is eltűnhetnek, míg másoknál viszont némi plakkosodás mindig megmarad.

A pikkelysömör hatása az életminőségére

A kutatások azt bizonyítják, hogy az emberek a pikkelysömör fellángolása idején gyakran lehangoltnak érzik magukat, és önkéntelenül is kerülnek bizonyos tevékenységeket, pl. nem mennek konditerembe vagy uszodába, nem élnek szexuális életet, nem vesznek fel merész ruhadarabokat és kerülik a társaságot.

A kezelés akkor a legsikeresebb, ha szóról-szóra követi az orvosutasításait.

A pikkelysömörrel élők gyakran számolnak be az állapotuk okozta szégyenérzetről, lehangoltságról és depresszióról is, és ezek az érzések megnehezítik az életüket. A pszoriázis jelentősen befolyásolja az életminőségünket és az életérzésünket.

Tartsa be a kezelési előírásokat!

A pszoriázis tüneteit csökkentheti a helyes módon alkalmazott és megfelelően kiválasztott kezeléssel. Bár ez talán magától értetődőnek tűnik, de a kutatók megállapították, hogy a helyi kezelést sokan nem az előírásoknak megfelelően alkalmazzák.

A kezelés akkor a legeredményesebb, ha szóról-szóra követi az előírásokat. Tehát érdemes rászánni az időt, hogy megtanulja alkalmazni, megértse, hogyan hat és milyen hamar várhat látható eredményt. Az orvossal is hatékonyabb beszélgetést folytathat, ha nyomon tudja követni a pszoriázis alakulását, valamint az előírt kezelés hatását.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!