Az orvosi vizsgálat után

Néhány tipp a terápia hatásának nyomon követésére

Egyes pikkelysömör terápiák hatása csak egy bizonyos idő elteltével válik láthatóvá. Sajnos sokan gondolják azt, hogy nem hat a kezelés, és nem folytatják tovább az orvos által előírt módon. Tehát nagyon fontos, hogy nyomon kövesse a folyamatot és tájékoztassa az orvost is. Nem tudja, hol kezdje? Az alábbi tippek támpontot nyújthatnak Önnek.

Kérjen újabb időpontot!

Jó ötlet, ha kér egy újabb időpontot az orvostól. Így együtt tekinthetik át az addigi folyamatot és megbeszélhetik a kezelés eredményét.

Vezessen naplót!

A napló nagyon hasznos lehet a pikkelysömör kezelésében. Feljegyezheti, hogy milyen volt a napja, hogy érezte magát, nyomon követheti az étrendjét és a fellángolások időpontját is - ezek segíthetnek az állapotot kiváltó okok felismerésében.

A folyamat pontos nyomon követése abban is segít, hogy megismerje a kezelés hatásmechanizmusát.

Készítsen fényképet!

A pszoriázis-kezelés hatását könnyebben nyomon követheti, ha az új kezelés előtt a léziókat / plakkokat lefényképezi, és elmenti a képet. Néhány hét után készítsen újabb fotót, majd két hónap múlva még egyet - így jobban látja a kezelés hatását.

Folytassa a tanulást!

Az orvosnál tett látogatás után is fontos, hogy folyamatosan minél többet tanuljon a pszoriázisról. Ez segíti az állapot kezelésében és megélésében. Ne feledje azonban, hogy sok téves információ is kering az Interneten, tehát az orvost is kérdezze meg az olvasott anyagokról.

A folyamat pontos nyomon követése abban is segít, hogy felismerje, melyik terápia használ Önnek. Emellett megkönnyíti az orvossal folytatott kommunikációt is. Minden ember más, de ezek a technikák remélhetőleg ösztönzően hatnak és segítenek Önnek a pszoriázis hatékonyabb kezelésében.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!