Hozza ki a legtöbbet a vizsgálatból!

Legyen felkészült a rendelési időre!

Hasznos lehet, ha a rendelés előtt szán néhány percet a felkészülésre, főleg, ha valamilyen okból izgul vagy ideges. Emellett, mivel a rendelési idő korlátozott, a felkészülés segíthet, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a vizitből. Nem tudja, hol kezdje? Az alábbi 10 tipp megmutatja a helyes irányt:

1. Legyen egyértelmű célja!
Talán úgy érzi, az eddigi kezelés nem használt, és ki akar próbálni valami újat? Esetleg aggódik a mellékhatások miatt, vagy egyszerűen rosszul érzi magát? Bármi aggasztja is, biztos, hogy többet tud kihozni a rendelési időből, ha megfogalmazza a célját.

2. Írja le a kérdéseit!
A rendelés előtt gondolja át és írja le a kérdéseit! Így biztosan nem marad ki egyik fontos kérdése vagy aggálya sem. Bátran tegyen fel annyi kérdést, amennyit szükségesnek érez. Ha van lehetősége, jegyezze le az indoklást is, hogy miért van szüksége az adott információra - arra az esetre, ha az orvos rákérdezne.

A változások feljegyzése, a fellobbanások megjelenésének rögzítése, vagy a rosszabbodást kiváltó esetleges okok dokumentálása mind fontos információt jelenthetnek orvosa számára.3. Tájékozódjon a pszoriázisról!
Ha már tud valamennyit a pszoriázisról, az segítségére lesz abban, hogy megértse, miről beszél az orvos, tehát a rendelés előtti olvasás nagyon hasznos lehet. Ne feledje azonban, hogy sok téves információ kering az Interneten, tehát az orvost is kérdezze meg az olvasott anyagok hitelességéről.

4. Készítsen listát a gyógyszerekről!
Készítsen egy listát minden szedett gyógyszerről, beleértve a vény nélkül kapható gyógyszereket és táplálék-kiegészítőket is. Az orvos valószínűleg rá fog kérdezni, tehát hasznos, ha kéznél van a teljes lista.

5. Vezessen naplót a tünetekről!
Jó ötlet, ha minden tünetről és az általános közérzetéről feljegyzést készít. A változások feljegyzése, a fellángolások megjelenésének rögzítése, vagy a rosszabbodást kiváltó esetleges okok dokumentálása mind fontos információt jelenthet orvosa számára.

6. Szükség esetén kérjen hosszabb időpontot az orvosnál!
Ha sok kérdése van és attól tart, hogy nem mindegyikre jut elég idő, akkor a bejelentkezésnél kérjen hosszabb időpontot - például 10 helyett 20 percet.

7. Kérjen meg egy barátot, hogy kísérjen el!
Amennyiben attól tart, hogy esetleg nem emlékszik majd mindenre, ami az orvosnál elhangzott, vagy lelki támaszra van szüksége, akkor nyugodtan vihet magával valakit. Egy közeli barát, rokon segíthet észben tartani, amiről esetleg megfeledkezne.

8. Öltözzön a célnak megfelelően!
Lehet, hogy az orvosnak meg kell vizsgálnia a tüneteit, tehát érdemes átgondolni, hogy mit vegyen fel a vizsgálathoz. A legjobb, ha laza és könnyen levehető ruházatban érkezik. Kerülje a sokgombos darabokat!

9. Próbálja el a vizsgálatot!
Ha izgul a vizsgálat miatt, érdemes előre végiggondolni, hogy mit fog majd mondani az orvosnak, ezzel magabiztosságot szerez.

10. Vigyen magával jegyzetfüzetet és tollat!
Jó ötlet, ha visz magával jegyzetfüzetet és tollat, mert így feljegyezheti az orvos válaszait a feltett kérdéseire. Az teljesen elfogadott, ha leírja az elhangzottakat, sőt, az orvos valószínűleg helyesli is.

A látogatásra való felkészülés csak Önön múlik. Remélhetőleg ezek a tippek segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a vizsgálatokból.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!