Pikkelysömör kezelés- Lehetséges mellékhatások

Kezelje helyükön a kockázatokat!

Aggódni a kezelés lehetséges mellékhatásai miatt teljesen természetes érzés. A betegek gyakran tartanak attól, hogy a pszoriázis-kezelés többet árt, mint amennyit használ, vagy a hosszabb kezelés mellékhatásai az életük későbbi szakában jelentkeznek majd.


Tudja, mire számíthat!

A mellékhatások lehetséges következményeinek mérlegelésekor érdemes a kockázatokat a helyükön kezelni. Bár minden hatékony kezelésnek lehetnek mellékhatásai, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenkinél meg is jelennek a problémák.

Az országos egészségügyi szervezetek és a gyógyszeripari cégek is figyelnek arra, hogy a készítmények mellékhatásoktól mentesek legyenek.

Mielőtt az adott készítmény megkapja a kereskedelmi forgalomba hozatali engedélyt, számos szigorú klinikai teszten kell átmennie, és a várható jótékony hatásnak bizonyítottan felül kell múlnia minden kockázatokat. A szigorú szabályozás miatt számos készítmény soha nem is kerülhet forgalomba. Az engedélyezett készítmények pedig megfeleltek a magas követelményeknek.

A mellékhatások lehetséges következményeinek mérlegelésekor érdemes a kockázatokat a helyükön kezelni.

Egyes bőrreakciókat gyakran mellékhatásnak gondolnak, pedig könnyen lehet, hogy valójában a gyógyulási folyamat részei. Például a kezelésre adott válaszként a plakkok eleinte vörösebbnek látszhatnak.


Beszéljen az orvosával, ha kételyei vannak!

Abban az esetben is érdemes az orvossal egyeztetni, ha a kezelés abbahagyását fontolgatja. Valószínűleg a fokozatos csökkentést javasolja majd, mivel a kezelés hirtelen abbahagyása a tünetek fellobbanását okozhatják.

Teljesen természetes, ha foglalkoztatják a mellékhatások. Az a legjobb megoldás, ha a döntéseit a tényekre, és nem a félelmeire alapozza. Tehát igyekezzen minél többet megtudni a pszoriázisról és a kezelési lehetőségekről, és a döntéseinél mindig kérje ki az orvos véleményét!

Az esetleges mellékhatások kezelése

Ha a tapasztalt jelenség valóban mellékhatásnak bizonyul, az orvos tanácsot tud adni, hogyan birkózzon meg vele - pl. segíthet felmérni és összevetni a mellékhatásokat az eredményekkel. Így megfontolt döntést hozhat, hogy folytassa-e a kezelést, vagy egy másikat próbáljon ki.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!