Tényleg érdemes folytatni a kezelést?

Mérje fel a jótékony hatásokat!

Minden pozitív gondolkodás ellenére is előfordulhat, hogy stresszesnek, magányosnak érzi magát, vagy egyszer csak mindenből elege lesz. Könnyen lehet, hogy ilyenkor a szigorú orvosi előírásokkal sem törődik.

Mellékhatások

Amennyiben mellékhatást tapasztal, még ha igen enyhét is, felmerülhet Önbena kérdés, hogy érdemes-e folytatni a kezelést. Hogyan hozhat helyes döntést?

Mindig vesse össze a kezelés lehetséges jótékony hatásait a kellemetlenségekkel! Sokan gondolják úgy, hogy a tünetek enyhítéséért megéri elviselni őket.

Jegyezze fel és kövesse nyomon a tüneteket!

Ha objektíven akarja megítélni a kezelés jótékony hatásait, érdemes minden apró változást feljegyezni. Naplót is vezethet a tünetekről, sőt akár fényképet is készíthet a plakkokról, így azt a javulást is észreveheti, ami egyébként elkerülte volna a figyelmét.

A kényelmetlenségek csökkentése

Érdemes megvizsgálni azt is, hogyan teheti a kezelést elviselhetőbbé. Vannak könnyebben elvégezhető kezelések, ezért mindig célszerű megbeszélni az orvossal, hogy tud-e ajánlani olyan kezelést, ami kevesebb kényelmetlenséggel jár.

Például, ha zavarja, hogy a helyi kezelés összekeni a ruháját, talán beszerezhető olyan formula is, amelyiket könnyebb felvinni és nem olyan ragadós vagy zsíros. Az is hasznos lehet, ha mindig szán egy kis időt a készítmény beszívódására, és csak utána öltözik fel. Ha nagy a plakkos felület, terítsen le egy régi törülközőt vagy lepedőt, és máris kevesebbet kell utólag takarítani.

A legjobb, ha objektíven áll a kezeléshez. Mindig vesse össze a kezelés lehetséges jótékony hatásait a kellemetlenségekkel! Ha arra a következtetésre jut, hogy a kezelés haszna nem ér fel az általa okozott kellemetlenségekkel, akkor beszéljen az orvossal, hogy tud-e valami más megoldást ajánlani.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!