Hogyan csökkentse a pikkelysömör tüneteit a hajlataiban?

Gyakori tünetek és óvintézkedések

A hajlatokban a bőr érzékenyebb és vékonyabb, mint más testrészeken. Ezeken a testrészeken a pikkelysömörös terület különösen érzékeny a dörzsölésre és az izzadásra.

A hajlatokban a bőrt kevesebb levegő éri, így könnyen felmelegszik és nedves lesz, ami növeli a gombás fertőzés veszélyét - főleg az olyan területeken, ahol többet izzad, pl. a hónaljnál, a mellek alatt, a lágyéknál illetve a fenéknél.

Figyeljen arra, hogy minél gyakrabban viseljen laza és kényelmes ruházatot! A legjobb választás a részben, vagy teljes mértékben pamutból készült viselet.

Óvintézkedések

A hajlatokat tartsa szárazon, még a pikkelysömör tünetek megszűnése után is. Az érintett területeket finoman mossa és óvatosan törölje. Ha szükséges, a kisebb bőrredőkben a nedvességet papírzsebkendővel itassa fel.

Figyeljen arra, hogy minél gyakrabban viseljen laza és kényelmes ruházatot! A legjobb a részben, vagy teljes mértékben pamutból készült viselet. A nőknek érdemes kerülni a drótkosaras/merevítős melltartó használatát, mert növeli az izzadást.

Óvja és tartsa szárazon a bőrt!

A lágyék- illetve fenékrészen - a nemi szervek, a végbélnyílás környékén illetve a farpofák között - megjelenő pikkelysömör esetében a nyári melegben érdemes naponta többször zuhanyozni. Utána mindig alaposan szárítsa meg a lágyék és a fenék érintett területeit!

Tiszta, kényelmes, pamutból készült alsóneműt viseljen! Kerülje a feszes, szűk farmer- és egyéb nadrágokat. Általában is kellemesebb érzés, ha közvetlenül a bőrön nem visel szintetikus anyagokat, mert izzadást okoznak. Férfiaknak célszerűbb a bokszeralsó, mint a szoros alsónadrág, mert jobban szellőzik.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!