Pikkelysömör az arcbőrön

Csökentse a tüneteket néhány egyszerű óvintézkedéssel!

A testen és a fejbőrön megjelenő pikkelysömörhöz képest az arc pikkelysömöre igen ritka. Általában a szemöldökön, a homlok felső részén, ill. a hajvonalon jelenik meg.

Mit tehet?

Az arcbőr-pikkelysömörre felírt vényköteles készítmények mellett még számos egyszerű technika és óvintézkedés van, ami csökkenti a tüneteket.

Mindig használjon kifejezetten érzékeny bőrtípusra kifejlesztett bőrápolási termékeket! Borotválkozásnál használjon villanyborotvát, mert kíméletesebb a bőrhöz, mint a kézi borotva. A bőr szárításakor dörzsölés helyett inkább itassa fel a nedvességet! A bőr száradása után használjon hidratáló készítményeket!

Mindig ápolja a bőrét!

Az arcbőr érzékeny. Az itt megjelenő pikkelysömör sokkal érzékenyebb az időjárásra és nehezebben alkalmazkodik a hőmérséklet változásaihoz. Az őszi és téli szél, az eső kiszáríthatja a bőrt, tehát elindulás előtt érdemes védőkrémet felvinni az arcra, valamint ajánlott a kapucni vagy sál viselése.


Mindig használjon kifejezetten érzékeny bőrtípusra kifejlesztett bőrápolási termékeket!


A tavaszi, nyári meleg és a napsütés is növeli a gyulladás veszélyét, tehát verőfényes időben ne tegye ki az arcbőrt a nap sugárzásának! Használjon védőkrémet, lehetőleg nagyon magas faktorú naptejet, főleg a fellángolások időszakában.

Azt se feledje, hogy a fellobbanások idejétől eltekintve a mérsékelt napsugárzás kifejezetten hasznos a plakkosodás ellen.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!