Szorítsa vissza a tüneteit!

Hogyan kerüljön el egyes kiváltó tényezőket?

Bár a pszoriázis egyelőre még nem gyógyítható véglegesen, a számos ismert kezelési mód mellett bizonyos életmódbeli döntések is csökkenthetik a tüneteket.

Az egészséges testsúly megtartása

Egyes tanulmányok szerint a túlsúly a pszoriázis súlyosbodását okozhatja. Az erősen túlsúlyos embereknél valószínűbb a hajlati - a bőr hajlataiban megjelenő - pszoriázis kialakulása is, ami különösen fájdalmas és kellemetlen lehet. A túlsúly leküzdésére kezdett fogyókúra növelheti a pszoriázisra alkalmazott gyógymód hatékonyságát is.


Megfelelő kezeléssel és a fellángolást kiváltó okok megismerésével kontrollálhatja a tüneteket, és teljes életet élhet.


Mértékletes alkoholfogyasztás

Az alkoholfogyasztás miatt szintén súlyosbodhat a pszoriázis, mivel ilyenkor több vér áramlik a bőrbe. Emellett az is fontos, hogy ne próbálja a betegsége miatti esetleges rossz érzést ivással csökkenteni.

Kerülje a dohányzást!

A dohányzás is kiválthatja a pszoriázist. A kutatások azt mutatják, hogy a lábon és a kézen lévő hólyagos pszoriázis gyakrabban fordul elő dohányosok körében. Más tanulmányok kapcsolatot mutatnak ki a dohányzás és a plakkos pszoriázis, valamint a súlyos pszoriázis kialakulása között is.

Lehet, hogy a pszoriázis valóban élethosszig tartó állapot, de a megfelelő kezeléssel és az állapot romlását kiváltó okok megismerésével kontrollálhatja a tüneteket, és teljes életet élhet.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!