A pikkelysömör és a stressz

Miért fontos a pozitív gondolkodás?

Sokan gondolják úgy, hogy a stressz összefügg a pszoriázissal. A kutatások azt is bizonyítják, hogy a stressz szerepet játszhat az állapot első fellángolásában illetve a kialakult pszoriázis súlyosbodásában.

A különböző okok miatt fellépő, és különböző szintű stressz hatásai egyénenként is eltérhetnek.

Ne hallgassa el az orvos elől, ha stresszes vagy ideges!

A pikkelysömör okozta mindennapi feszültség mellett a személyes válságtól illetve komoly lelki traumától kezdve, a munka, vagy a nyári szünet utáni iskolakezdés által kiváltott stressz is szerepet játszhat a pikkelysömör tüneteinek a változásában.

Mit tehet?

Ha úgy gondolja, hogy a stressz kihat a pikkelysömörre, beszéljen az orvossal, de ön is sok mindent tehet az aggasztó helyzetek kezelése érdekében. Bármi, ami segíthet az ellazulásban a stressz-szintet is csökkentheti. A rendszeres testgyakorlás, a pihentető alvás, vagy pl. a jóga és a tai chi is segíthet az ellazulásban.

Ne hallgassa el az orvos elől, ha stresszes vagy ideges! Orvos számos stresszkezelési technikát ismer, és tanácsot is tud adni, hogyan csökkentheti a stressz-szintjét.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!