Adja meg bőrének a szükséges ápolást!

5 tanács a viszkető, száraz bőr megelőzésére

A pszoriázis egyik jellemző tünete a durva, pikkelyes bőrfelület, amely a külső bőrsejtek túl gyors reprodukciója miatt alakul ki.

A túlzott kiszáradás és pikkelyesedés esetén fennáll a veszély, hogy a bőr megrepedezik, sőt akár vérezni is kezdhet. Érdemes tehát megszívlelni az alábbi öt jó tanácsot bőre ápolására, hiszen így a tüneteket is jobban vissza tudja szorítani.

1. Óvja a bőrt a kiszáradástól!

Ezzel a pikkelyesedést és a vele járó tüneteket is enyhítheti, hiszen a kellően hidratált bőrön a kezelés is jobban ki tudja fejteni a hatását.

Kerülje az illatosított termékeket, és az erősen szárító hatású szappan helyett használjon gyengéd tusfürdőt!

 

2. Zuhanyzás vagy fürdés után se hagyja kiszáradni a bőrt!

Zuhanyzáshoz és fürdéshez mindig langyos vizet használjon - a meleg víztől több vér áramlik a bőrbe, ami súlyosbítja a pikkelyesedést. Ne töltsön 10 percnél többet a vízben, és ne dörzsölje szárazra a bőrt, mert a súrlódás miatt még több bőrsejt termelődik. Ehelyett finom mozdulatokkal szárítsa fel a nedvességet!

Végül pedig a fürdés után azonnal használjon hidratálót, hogy a bőr "magába tudja zárni" a nedvességet.


3. Megfelelő higiéniai terméket válasszon!

Használjon a bőrtípusának megfelelő szappant, sampont és egyéb terméket! Kerülje az illatosított termékeket, és az erősen szárító hatású szappan helyett használjon gyengéd tusfürdőt!


4. Óvja a repedezett bőrt a fertőzéstől!

A száraz, pikkelyes bőr megrepedhet, sőt, vérzés is kialakulhat. Amellett, hogy nem szép látvány, igen fájdalmas is lehet. Hidratáló krémek használatával megelőzheti ezt a problémát. A repedezett bőrt kenje be antibiotikum-tartalmú, vény nélkül kapható krémmel, amely hidratálja, megnyugtatja a bőrt és elősegíti a gyógyulást. Ezzel a fertőzést is megelőzheti.

Ha a pikkelyesedés újra megjelenik, kérjen időpontot az orvostól és beszélje meg vele a megfelelő terápiát.


5. Válasszon olyan kezelést, ami önnek bevált!

Ne feledje, minden ember különböző, ami az egyiknél beválik, a másiknak nem biztos, hogy használ. Ha úgy érzi, hogy a kezelés nem hozza az elvárt eredményeket, kérdezze meg az orvostól, hogy tud-e másik terápiát javasolni.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!