Vegyen le gondokat a válláról!

Éljen aktív társasági életet!

Kutatók bebizonyították, hogy a pszoriázissal élők esetében nagyobb az idegesség és a depresszió kialakulásának kockázata. Amikor a stressz és/vagy a depresszió a pikkelysömör miatt eleve része mindennapjainak, könnyen előfordul, hogy eltávolodik barátaitól és családjától - úgy érezheti, hogy egyedül kell szembenéznie az állapotával.


Ha nyíltan és őszintén elmondja, hogy milyen az állapota, szerettei is könnyebben tudnak segítséget nyújtani.

Ne forduljon el az emberektől!

Ismerősen hangzik, ugye? Ne feledje, hogy a magányérzet kihat a stresszre és az alvásra is, amitől a tüneteket is súlyosabbnak érezheti. Ha szégyelli az állapotát, akkor általában igyekszik el is titkolni, ami érzelmileg igen megterhelő.

Ezért fontos, hogy tartsa a kapcsolatot a környezetével és kérjen segítséget az önhöz legközelebb állóktól. Ha nyíltan és őszintén elmondja, hogy milyen az állapota, szerettei is könnyebben tudnak segítséget nyújtani. Bár ezt nem könnyű megtenni, de az emberek akkor tudnak igazán segíteni, ha közel engedi magához őket.

Mindig értesüljön a pikkelysömörről szóló legfrissebb cikkeinkről, szolgáltatásainkról! Regisztráljon a QualityCare™ hírlevélre!